De laatste etappe was een feit, gisteren was daarvoor een klein ritje van 48Km naar ons eindpunt nodig; Santiago de Compostella Nou, dat ritje was toch nog wel stevig, 784m hoogtemeters over 48Km, dat was relatief het meeste hoogtemeters van onze rit. Als je ons gemiddelde bekijkt van 94Km per dag, dan zouden we uitgekomen zijn op 1568m hoogtemeters, dat hadden we nog niet gehad. Na een superlekker ontbijt in Fogar de Leger, zijn we op de fiets gestapt in het plaatsje Arzúa. Deze rit was eigenlijk tot Santiago niet bijzonder, weinig te zien, geen wandelaars gezien, eigenlijk een saai (en dus steil) stukje. Het moment dat we Santiago zagen, veranderde het. Het gevoel dat je Santiago hebt gehaald, maakt alles goed. Dit was ons doel, we hebben het samen gedaan! Vandaag bezoeken we de stad en de kathedraal, inmiddels hebben wij ons Compostolaat (getuigenschrift) en certificado de distancia, opgehaald. Bij aankomst gisteren, stond er een lange rij, deze ochtend, 5 mensen voor ons 🙂 Goed gegokt dus.

Wat totalen voor de liefhebbers; 132u op de fiets gezeten – 2454Km afgelegd – 20.167m hoogtemeters gemaakt – 26 dagen onderweg geweest – gemiddelde snelheid 19,2Km/u

Als laatste wil ik onze vrouwen bedanken, die ervoor gezorgd hebben dat Jos en ik deze reis konden maken. Zij hebben uiteraard thuis alles draaiende gehouden tijdens onze tocht. Dianne en Ingrid; BEDANKT!

De rit van vandaag;

Elapsed Time Moving Time Distance Average Speed Max Speed Elevation Gain
03:07:33 02:39:15 48,06 18,11 59,04 784,00
hours hours km km/h km/h meters

Wel alvast een filmpje over de laatste dagen;

18 antwoorden
  1. Ria
    Ria zegt:

    Wat een leuke film.Jullie hebben het maar druk ermee.Maar voor latere herinneringen is het geweldig. Geniet vandaag nog en voor morgen een voorspoedige terugreis.

    Beantwoorden
  2. Wilbert & Pat
    Wilbert & Pat zegt:

    Mannen, goed gedaan proficiat.
    Het was een plezier om jullie te volgen.
    Ga nu maar lekker met de beentjes omhoog zitten en rust lekker uit.

    Beantwoorden
  3. Emiel, Debbie, Job & Stijn
    Emiel, Debbie, Job & Stijn zegt:

    Gefeliciteerd mannen!! Trots kunnen jullie zijn, geweldige prestatie!! En inderdaad ook voor de vrouwen (en kids) dikke duim!

    Beantwoorden
  4. Jo aarts
    Jo aarts zegt:

    Super gedaan samen en heel mooi om jullie elke dag te volgen. Goede reis terug en we willen de verhalen graag nog een keer horen. Groetje Jo en Henriette

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *