De blog van gisteren staat er inmiddels ook op! (vierentwintigste etappe)

Vandaag een relaxte rit van 56Km, de eerste rit onder de 70Km die we in de afgelopen 3,5 week gemaakt hebben. In dit geval bewust gedaan om, enerzijds iets af te bouwen, maar anderzijds ook omdat we qua planning met de beklimmingen en de aankomst in Santiago morgen, het zo graag wilden. Het leek ons het leukste om in de loop van de ochtend in Santiago aan te komen, om zo rustig de stad te verkennen, de fietsen inleveren voor het transport terug naar Nederland, etc. Nou, vandaag dus een relaxte rit, maar over de 56Km toch bijna 1000m hoogtemeters gemaakt. ik zag op het hoogteprofiel in het boekje dat het grillig zou worden, nou dat werdt het… Het zijn geen hoge bergen, maar continue heuvels, een beetje naar beneden en dan weer klimmen. Ik denk dat we het prima gepland hebben zo. Morgen dus nog maar 46Km en dan hebben we de eindbestemming bereikt, een mooie prestatie denk ik zo. Inmiddels zijn we na wat zoeken, terecht gekomen in een hele mooie, nette, en gezellige B&B genaamd Fogar de Lecer, gerund door broer en zus, fantastische mensen, die zeer gastvrij zijn en je van alle gemakken voorzien. We kwamen vandaag aan omstreeks 13.45u en hadden nog geen lunch gehad. Geen probleem, er werdt zo een heerlijke salade en tortilla uit de keuken getoverd, supervers en zeer smaakvol. Manuel, is een voetbal supporter, en is voor Deportivo la Coruna, dat was snel duidelijk. Wij als Nederlanders hebben een kleine historie met Deportivo, want zowel Roy Makaay heeft hier begin 2000 een aantal jaren gespeeld, en werdt met Deportivo in 2002 kampioen en won de beker in dat zelfde jaar in en tegen Real Madrid, dat vergeten ze hier nooit meer. Deportivo is dit seizoen onder, jawel Clarence Seedorf, gedegradeerd, en dat willen ze hier snel vergeten. Oke, genoeg over voetbal. Nee, toch niet, ik vergeet nog iets. De voetbal kenners, kennen hem waarschijnlijk wel, Ron Jans (ex trainer Heerenveen, Groningen, Pec Zwolle) hij heeft hier vorige maand tijdens zijn voettocht(Camino) naar Santiago, gelogeerd.

De rit van vandaag;

The athlete_token parameter is deprecated as of WP-Strava version 2 and should be replaced with client_id.

Wat minder foto’s vandaag omdat het maar een korte rit was.

12 antwoorden
  1. Mieteke Boers
    Mieteke Boers zegt:

    Nog 1 dag en dan is het feestje voorbij. Gelukkig dat de herinneringen blijven. Over een x aantal jaren praat je er nog steeds over.
    Knap gedaan.

    Beantwoorden
  2. Fred van der Putten
    Fred van der Putten zegt:

    Mannen, wat een fantastische prestatie !! Proficiat…!!
    Ik was behoorlijk verrast toen ik voor ‘t eerst hoorde van jullie plan om deze tocht te gaan maken en ik had ook zeker mijn bedenkingen maar jullie hebben het gewoon geflikt !!! Petje af , ik ben onder de indruk. Geniet nog van de laatste dag(en) van deze reis.

    Beantwoorden
  3. Joop
    Joop zegt:

    Morgen lijkt me voor jullie een dag met kippenvel te worden. Wat zal het een reuzegevoel geven als jullie arriveren in Santiago. Geniet van dat moment, jullie hebben het verdiend. Geweldige prestatie!

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *