De zestiende etappe stond op het programma vandaag 😉 Gisteren zijn we in Dax aangekomen, waar we in een matig hotel hebben verbleven. Saaie kamers, achterstallig onderhoud, hing een luchtje, dat ik herken van de matige hotels die ik de laatste jaren heb gehad tijdens mijn werktrips naar de USA. Vanochtend kon ik het toch niet laten om te vragen van wie dit hotel was. Mede omdat er gisteren een vriendelijke dame, die ik iets jonger schat dan Jos en ik zijn, en vanochtend ook een, wederom erg vriendelijke dame van onze leeftijd het ontbijt verzorgde. Dat was prima, naar Franse standaard opgediend, maar op èèn of andere manier kon ik de staat van het hotel, de mensen en de vriendelijkheid niet matchen. Soms heb je van die momenten. Het bleek dat de voormalige kok en de dochter(die het ontbijt verzorgde) het hotel 15 jaar geleden van haar ouders hadden over genomen. Jammer eigenlijk want het lag op zich in een prima buurt tegen het centrum van Dax. In ieder geval weer om 7.00u ontbijt en 8.00u waren we vertrokken richting Saint-Jean-Pied-de-Port in het begin van de Pyreneeën. Saint Jean is voor vele wandelaars het startpunt naar Santiago de Compostella, en dat hebben we al mogen aanschouwen, want het stikt ervan. De rit die we vandaag gemaakt hebben was krap 92Km met 1010m hoogtemeters, die we eigenlijk maar in 3 klimmen hebben gemaakt. Het wordt dus serieus, merken jullie wel. Vandaag hebben we weer mogen genieten van de Franse omleiding die niet stond aangegeven(zie de foto’s) Zoals jullie op de foto kunnen zien staan we voor een afgesloten stuk. Het was een oude brug die ze aan het restaureren waren. Snel even gekeken, maar dat zou betekenen, dat we zo’n 15-20Km om moesten fietsen. Nou was er op dat moment niemand aan het werk zagen wij. Het hek zat dicht, maar wij als echt Helmonders laten ons daar dus niet voor uit het veld slaan. Dus erg illegaal gedaan vandaag, het hek gesaboteerd, en we konden zonder probleem naar de overkant, zonder de extra KM’s 🙂 Nou bleek dat aan de andere kant het hek open was omdat er wel wat mensen aan het werk waren, maar waarschijnlijk waren ze met koffiepauze. Leuke dingen dit 🙂 Eigenlijk gaat het met ons twee prima voor deze lengte van ritten en de klimmen die we tot op heden hebben gehad. Vandaag hebben we ook door zeer mooi, glooiend landschap gereden, wat afleid en erg prettig was zonder veel zon, tot de laatste pittige klim van 3Km á 7%, toen kwam hij even achter de wolken vandaan. We hebben een leuk hotteletje midden in het centrum van Saint-Jean. Morgen gaat het echt klimwerk beginnen met na 11Km een klim van 16Km van 180m naar 1057m de pas naar Puerto Ibañeta, daarna nog een klim van 2Km en 3Km, dus dat zal even aanpoten worden.

De rit van vandaag;

Elapsed Time Moving Time Distance Average Speed Max Speed Elevation Gain
06:48:22 04:48:22 91,28 18,99 56,88 1.010,00
hours hours km km/h km/h meters
17 antwoorden
  1. Ria
    Ria zegt:

    Nu wordt het menes. Maar jullie zie ik dat wel doen. Jullie zijjn ondertussen ervaren geworden.Veel succes morgen.Zet hem op.Echte helmonders!!

    Beantwoorden
  2. Mieteke
    Mieteke zegt:

    Ja die omleidingen in Frankrijk kennen wij wel. niet zomaar even een andere straat nemen, vaak moet je via een heel ander dorp. Nou heren heel veel succes morgen.

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *