Na eindelijk weer eens een goede nacht en ontbijt, vandaag weer een goede dag, met goede “vorm”. We hebben vandaag een mooie nagenoeg vlakke rit gereden, met alleen op het einde een aantal kleine beklimmingen. Dit laatste komt, omdat we weer zijn aangekomen in bergachtig terrein, de regio van Sierra de Ancares heet het hier. Vanochtend zijn we vetrokken vanuit Sahagùn om via de grote stad, Léon, uiteindelijk naar eindbestemming Astorga te fietsen. Tussen Sahagùn en Léon was eigenlijk weinig tot niets te beleven. We hebben even koffie gedronken bij een Albergue, en meteen een stempel laten plaatsen voor in ons pelgrimspaspoort, en zijn daarna meteen doorgereden naar Léon om daar een vroege lunch te nemen. Het was inmiddels 12u, en de lunch in Spanje start normaal om 13u, maar in zo’n grote stad als Léon met vele toeristen, serveren ze dus ook wat eerder. In Léon hebben we besloten om naar Astorga door te fietsen. Het is nu eenmaal wat fijner om in wat grotere steden of stadjes te verblijven in verband met keuze van restaurants en bezienswaardigheden. Ik heb bij deze blog ook wat foto’s van Astorga geplaatst omdat het een erg leuke stad is met een mooi paleis(ontworpen door Gaudi) en kathedraal. Wij vonden ze zelfs erg groot voor de reletief kleine stad Astorga. Morgen staat er weer een flinke beklimming op het programma, een klim naar “Cruz de Ferro”(het ijzeren kruis) op 1500m hoogte. Ik heb van mijn zoontje Tijn, een steen meegekregen die ik zal achter laten bij Cruz de Ferro. Dit is een traditie die vele mensen doen zodra ze bij Cruz de Ferro aankomen. Wij vinden het in ieder geval prettig dat we deze meteen in de ochtend hebben, daarom zijn we ook doorgereden naar Astorga.

De rit van vandaag;

Elapsed Time Moving Time Distance Average Speed Max Speed Elevation Gain
07:16:12 05:06:14 114,88 22,51 54,36 524,00
hours hours km km/h km/h meters

 

4 antwoorden
  1. Ria
    Ria zegt:

    Fijn dat je wat beter geslapen hebt. Want dat is toch belangrijk.Vandaag je missie met de steen.Weer een mijlpaal! Veel plezier en succes met alles.

    Beantwoorden
  2. Christine
    Christine zegt:

    Hoi hoi ik zie dat het een mooie rit is mooi dat filmpje.
    Ga zo door. Ik heb 1 vraag hebben jullie spierpijn avonds of morgens. Ik lees deze teksten steeds voor bij ons mam Jos, en ook zij geniet ervan. Groetjes Christine

    Beantwoorden
    • Jos
      Jos zegt:

      Hoi Christine, ik voel in de avond zeker wel mijn bovenbenen maar niet dat ik daar last van heb gelukkig.
      Fijn dat ons mam er ook wat van meekrijgt.
      Nog 3 dagen en dan zijn we er☺️

      Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *