Vandaag vroeg ontbijt genomen(7.00u) dat we weer op tijd konden vertrekken voor een dag van zo’n 100Km, uiteindelijk zijn het er meer geworden (116Km) Het landschap wordt weer vlakker, in ieder geval minder grillig. De laatste dagen was het echt heel veel klimmen en dalen, en dat onderbreekt een fietsritme. Vannacht midden in Santo Domingo de la Calzada geslapen in een leuk hostel met een vriendelijke eigenaar. Het enige wat minder was waren de enorm harde bedden, ik kan me niet herinneren dat ik ooit op zo’n hard bed heb geslapen, ik ben dan ook een aantal keren wakker geworden en kon de draai niet echt vinden, daarnaast hebben ze hier geen kussens zoals wij kennen, maar van die lange “worsten” ook niet bevordelijk voor de goede nachtrust. Omstreeks 12.15u reden we Burgos binnen, een grote stad die op 860m hoogte ligt. Burgos heeft een zeer mooie kathedraal(zie foto’s) en een leuk gezellig plein ervoor, waar we de lunch hebben genoten. Wederom een “plat del dia” voor € 13,50 p.p  met een voor-, hoofd- en nagerecht, water en wijn voor de liefhebber(wij deze keer niet) Nadat we Burgos rond 14.30u hebben verlaten zijn we doorgereden naar de plaats van bestemming voor vandaag; Hontanas, echt een gat met 50 inwoners. Volgens mij zijn er op dit moment 100 mensen in het dorp waaronder 50 pelgrims. We hebben hier een gloednieuw hotelletje met 6 kamers, erg gezellig met hele mooie kamers en een super badkamer. Het is erg verzorgd allemaal, heb dit nog niet echt gezien de afgelopen weken. Morgen staat er een relatief vlakke rit op het programma. We hebben nu totaal zo’n 1960Km gereden in twintig dagen. Santiago is nog ongeveer 450Km.

Elapsed Time Moving Time Distance Average Speed Max Speed Elevation Gain
08:01:05 05:52:24 116,23 19,79 69,48 1.072,00
hours hours km km/h km/h meters
4 antwoorden
  1. Ria
    Ria zegt:

    Ik geniet ervan dat jullie ook tijd spenderen aan genieten onderweg. Dingen bekijken, fotograferen en lekker lunchen. Een geweldige belevenis lijkt mij dat. Tot morgen!

    ,

    Beantwoorden
  2. Chrisv
    Chrisv zegt:

    Leuk om jullie blog te lezen en zo op de hoogte te blijven . Geniet nog maar van de laatste kilometers . En ik doe het jullie niet na. Knap mannen . Chris

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *