Vandaag alweer de twaalfde etappe op het programma. Een etappe, die we na een zeer leuke avond en nacht, die we bij Paul en Jillian hebben doorgebracht. Een zeer gastvrij Engels koppel, die echt weten wat gastvrijheid is. Paul heeft ons gisteravond naar een prima restaurant gebracht, op zo’n kleine 15Km en ons ook weer opgehaald. Wat een service! Iedereen die een keer in de buurt van Angouléme komt een een B&B wil nemen, dit is echt een aanrader. Vandaag was het weer warm, ik schat zo’n 30gr. We zijn dan ook weer op tijd weg gereden, om zo op tijd op plaats van bestemming aan te komen. Elke dag is het weer de vraag waar we gaan overnachten. Dadelijk meer over de B&B waar we nu terecht zijn gekomen. De rit van vandaag is uiteindelijk 94Km geworden met een stevige 957m hoogtemeters. Waarschijnlijk hebben jullie wel eens gehoord van de 7-heuvelenweg in de buurt van Nijmegen/Groesbeek, nou wij hebben vandaag de 40-heuvelenweg gereden, en dat met deze temperatuur. Uiteindelijk zijn we een aantal keren extra gestopt om te eten en te drinken. Onderweg eigenlijk weinig gezien op een aantal dingen na; het plaatsje “Brie” bekend om zijn lekker kaas 😉 , het plaatsje “Montignac”, bekend om z’n dieet van rond het jaar 2000 😉 Maar ook een prachtig kasteel in Magnac-Lavalette-Villars. Het kasteel zag er prachtig uit(zie de foto’s hieronder) nou bleek het in de stijl van Lodewijk de XVI te zijn gebouwd, maar pas na 1930. Vandaag ook een twee-tal stempels gehaald bij de Marie(gemeentehuis) in Dirac en in Laprade.

Inmiddels staat de totaal teller op 1240Km, dit betekend dat we op de helft zijn naar Santiago de Compostella!

De rit van vandaag;

Elapsed Time Moving Time Distance Average Speed Max Speed Elevation Gain
07:22:03 04:51:56 93,48 19,21 57,60 957,00
hours hours km km/h km/h meters

http://www.youtube.com/watch?v=-0wV_EzDIyM

3 antwoorden
  1. Ria
    Ria zegt:

    Weer mooie foto’s
    En dito verslag over de etappe.Ik kijk er elke avond naar uit. Het leest heel aangenaam. Goed geschreven! Morgen weer een dag. Grt

    Beantwoorden
  2. Fred van der Putten
    Fred van der Putten zegt:

    Het ziet er goed uit allemaal, jullie avontuur maar ook de reisverslagen. Het zijn stuk voor stuk mooie foto’s en steeds weer een goed verhaal dat fijn is om te lezen. We wachten op de volgende berichten. Veel plezier met de volgende etappes.

    Beantwoorden
  3. Johan
    Johan zegt:

    Hallo mannen, dat zijn jullie, perfect gereden nu op de helft van de rit. Zo zie je wel mooie lokaties die je met de auto voorbij rijdt. Geniet er van en op naar de tweede helft. Grt. Carla & Johan.

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *