Vandaag de negende etappe, die we vanochtend in Saint Ouen gestart zijn. Na een prima nacht voor mij, en een wat mindere voor Jos, hebben we ons hotelletje verlaten om richting Tours te rijden. Tours staat, voor de totale rit naar Santiago, voor het einde van deel I. Dit betekend dat we een nieuwe route in de beroemde 😉 Garmin navigatie van mij moeten laden, en naar een nieuw routeboekje die we als nood gebruiken, en tevens staan daar vele bezienswaardigheden in, die we tijdens onze reis wel eens voorbij rijden. Ik kan me voorstellen dat mensen die met pensioen zijn, 6 weken tot 2 maanden uittrekken om deze reis te voltooien, en de vele bezienswaardigheden gaan bekijken. Nou, ik moet zeggen, we hebben al zo veel kerken, watertorens, dorpen, musea, etc. gezien of voorbij gereden, dat het soms wel eens genoeg is. Het landschap veranderde vandaag ook een beetje. Waar we de afgelopen week, heel veel Mais, Koren, Kool en andere producten in de landbouw hebben gezien, kwamen we vandaag de eerste druifranken tegen. Uiteraard naderen we het bekende ‘Loiredal’ met hun beroemde ‘Loire wijn” Nadat we na zo’n 70Km Tours waren in gereden kwamen we uiteraard snel de kathedraal van Tours tegen. Nou, ik zei net dat we er genoeg kerken gezien hebben, maar deze is wel mooi en netjes gerestaureerd. We hebben tegenover de kathedraal even wat gegeten en gedronken, en ik ben binnen een stempel gaan halen voor ons pelgrimspaspoort. Inmiddels zitten we op 3 stempels, nog niet zo veel, maar dat vinden we samen ook niet zo belangrijk. We hebben vanmiddag heerlijk op een terras gezeten aan de rivier ‘De Loire’ die midden door Tours stroomt. Heerlijk plekje waar we met vele studenten om ons heen zaten. Tours kent 4 Universiteiten, dus logisch dat die met 35gr Celsius het terras opzoeken 🙂

We hebben een hotelletje geboekt net onder Tours, in de plaats Chambray-lés-Tours. Morgen gaan we richting Poitiers.

Hieronder de rit van vandaag:

Elapsed Time Moving Time Distance Average Speed Max Speed Elevation Gain
08:06:49 04:47:02 86,13 18,00 50,76 683,00
hours hours km km/h km/h meters

 

7 antwoorden
  1. Ria
    Ria zegt:

    Als ik de foto’s zie hebben jullie vandaag weer veel moois gezien.Ik zie nog verband om Jos zijn knie.Gaat het goed met je knie Jos? Hoop van wel. Rik je ziet er op foto ontspannen uit.Goed zo.

    Beantwoorden
  2. Mieteke
    Mieteke zegt:

    Het wordt een gewoonte, na het eten even kijken of er al een nieuw blog op de site staat, iedere keer weer leuk om te lezen. Gefeliciteerd met het halen van de eerste etappe.

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *